Korte ceremonie bij de geit tijdens ellef-ellef

Beste Krabbe!


Afgelopen zomer overwoog het kabinet om op 1 november de coronamaatregelen af te bouwen. Helaas is dit niet de realiteit gebleken. In de aanloop naar de corona-persconferentie van dinsdag 2 november was het moeilijk te voorspellen hoe en óf we met 11-11 samen het sein op groen zouden kunnen zetten voor de komende Vastenavend. Maar we hebben goed nieuws! 


Door goede samenwerking met de Gemeente Bergen op Zoom hebben we een manier gevonden om onze 11-11 ceremonie op het Bleekveldje beknopt, kleinschalig en in een korte tijdspanne te organiseren zonder onaanvaardbare risico’s. Het wordt dus geen ceremonie zoals we gewend zijn. Het Bleekveldje zal op 11-11 een afgesloten terrein zijn met toegangscontrole. Net zoals in de weekenden zullen medewerkers van de gemeente op donderdag 11 november van ’s middags 17.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur op de binnenplaats van het Markiezenhof op vertoon van een geldige QR-code polsbandjes verstrekken. Deze polsbandjes zijn geldig voor de Bergse cafés, maar ook om toegang te verkrijgen tot het Bleekveldje. Maar ook hier geldt net als in de cafés 75% van de capaciteit. Dit betekent dat we maximaal 1800 Krabben toe kunnen laten. Wetende wat de opkomst is in voorgaande jaren zal dit ruim genoeg zijn.


Om zoveel mogelijk Krabben deelgenoot te maken van deze korte ceremonie bij de Geit zal dit jaar bij wijze van uitzondering ZuidWestTV hiervan live verslag doen op TV rond de klok van 23.00 uur. Het liefst vieren we 11-11 met dweilbandjes en niet met polsbandjes, maar in de huidige realiteit zijn we blij, dat we weer een Kale N’eed kunnen afleggen bij de Geit.


Agge mar Leut et

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *